MonumentFor
proiecte
Statui vii
Propunem o campanie care să te facă să regândești relația ta cu monumentele din București.
O campanie de conștientizare a importanței rolului statuilor în viața noastră și de ce e vital să le protejăm.
Pentru că aceasta este misiunea organizației noastre: de a ne preocupa în mod activ de destinul acestor lucrări.
Știm că de multe ori ai trimis mesaje ca ”Ne vedem la Mihai Viteazul la Universitate.” sau ”Te aștept la Rotonda Scriitorilor în Cișmigiu.”

Știm că aceste opere sunt locuri în care îți dai un punct de întâlnire, locuri pe lângă care treci zilnic în mersul tău către școală, facultate sau job, sunt puncte de oprire în traseul plimbării tale de week-end. Ori locuri liniștite în care îți bei cafeaua și mănânci un sandviș în pauza de prânz. Noi, cei de la Monument For, ne dorim să te convingem că aceste lucrări statuare nu sunt încremenite în timp. Au cu adevărat valoare artistică și istorică. Și sunt relevante acum ca și atunci.

Le considerăm parte integrantă din existența ta și a orașului. Iar personalitățile pe care le întruchipează sunt sursă constantă de inspirație pentru noi toți. Și merită să facem toate eforturile pentru a le conserva pentru viitor. Facem această campanie Statui Vii ca tu să ajungi să le privești pe ele ca niște figuri însuflețite, care au mereu ceva să ne spună.
Vasile Alecsandri
Cineva a fost atent când ți-ai făcut lecțiile pe o bancă în parc. Statuile din București te văd în fiecare zi. Sunt martorii multor momente din viața ta. Tu le vezi pe ele?
Ion Luca Caragiale
E o statuie care nu pierde niciun moment și nicio schiță din viața ta. Statuile din București te văd în fiecare zi. Sunt martorii multor momente din viața ta. Tu le vezi pe ele?
Mihai Eminescu
Poetul nepereche e încântat să audă că-i știi versurile. Statuile din București te văd în fiecare zi. Sunt martorii multor momente din viața ta. Tu le vezi pe ele?
Ion Creangă
Cineva a fost atent când ți-ai făcut lecțiile pe o bancă în parc. Statuile din București te văd în fiecare zi. Sunt martorii multor momente din viața ta. Tu le vezi pe ele?
Harta
statuilor
Aici adunăm amintirile tale legate de statuile din București și de relația ta cu ele. Opere cărora le-ai dat Tag și Share Location și le-ai postat pe Stories de social media în cadrul campaniei noastre. Ca o hartă emoțională digitală a monumentelor din capitală.
Dă Follow @monument_for pe Instagram pentru a nu pierde niciun episod despre monumentele din campania Statui Vii.
Proiecte