MonumentFor
proiecte
Dacă ești curios ce zice Creangă și Eminescu despre tine atunci când treci pe lângă ei în Cișmigiu sau ce gândește Mihai Viteazul când circuli prin Piața Universității, acum e momentul să afli. Aceasta e campania pentru proiectul Statui Vii prin care te poți vedea prin ochii lor monumentali.
Cineva a fost atent când ți-ai făcut lecțiile pe o bancă în parc. Statuile din București te văd în fiecare zi. Sunt martorii multor momente din viața ta. Tu le vezi pe ele?
E o statuie care nu pierde niciun moment și nicio schiță din viața ta. Statuile din București te văd în fiecare zi. Sunt martorii multor momente din viața ta. Tu le vezi pe ele?
Poetul nepereche e încântat să audă că-i știi versurile. Statuile din București te văd în fiecare zi. Sunt martorii multor momente din viața ta. Tu le vezi pe ele?
Povestim despre locuri și monumente istorice, despre tradiții și, mai ales, despre oamenii care le-au dat viață. Înțelegem și punem laolaltă istorie, arhitectură, artă, spiritualitate, etnografie, antropologie, așa cum se îmbină acestea firesc, în obiectivele de patrimoniu. Propunem activități creative. Călătorim împreună în inima Bucureștilor de-altădată.
 
Episodul 1
27 mai 2020
O introducere în domeniul patrimoniului cultural prin exemple din București și din România. Știați că suntem adesea în vecinătatea patrimoniului, chiar fără să ne dăm seama? Dacă ar fi să denumim în doar două cuvinte chipul unei țări și al unui neam acestea ar fi: Patrimoniul cultural.
 
Episodul 2
3 iunie 2020
O călătorie în orașul sfârșitului de secol XVII, povestind despre locuri, oameni, mentalități și câteva cuvinte cheie pentru lumea de atunci. Cine a fost Constantin Brâncoveanu și de ce este el atât de renumit la București?
 
Episodul 3
10 iunie 2020
Pe urmele Brâncovenilor și Cantacuzinilor, descoperim un stil de arhitectură, clădirile și viața care fremăta în jurul lor. Sfântul Gheorghe Nou biserica de la kilometrul 0 al orașului nostru, vi se va deschide, cu câteva dintre tainele ei.
"Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii." spunea marele nostru istoric Nicolae Iorga.
Nu ne-am uitat eroii și în anul 2018 am organizat proiectul cultural "București-Centenar". În cadrul suitei de manifestări prilejuite de celebrarea Centenarului Marii Uniri am desfășurat acest program de valorizare a patrimoniului cultural și turistic bucureștean.
12 noiembrie 2018
Ştefan Protopopescu a fost primul pilot brevetat în România şi primul pilot al armatei române. Povestea românului genial a început în 1886 la Turnu Severin. ... vezi mai mult
Prin proiectul "Sculptori pentru viitor", Monument For dorește să sprijine cultura, arta în rândul tinerilor pasionați de arta modelajului în lut, să promoveze și informeze publicul despre monumentele de for public din Capitală.
30 septembrie 2016
Primăria Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic în colaborare cu Asociatia COMBINART/ 1+1=10, a organizat în data de 30 septembrie 2016, concursul "Sculptori pentru viitor". ... vezi mai mult
Proiecte