Concurs de modelaj în lut - Sculptori pentru viitor

Primăria Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic în colaborare cu Asociatia COMBINART/ 1+1=10, a organizat în data de 30 septembrie 2016, concursul  „Sculptori pentru viitor”..

„Sculptori pentru viitor” a urmărit să atragă tinerii şi viitorii artiști plastici, participanți la acest concurs, către sculptura de mari dimensiuni, sculptura monumentelor de for public și să încurajaze exprimarea artistică a acestora.

Concursul a fost realizat în parteneriat cu Asociația Combinart/1+1=10 într-un spațiu cu istorie culturală, cel al Combinatului Fondului Plastic, oferind posibilitatea locuitorilor și turiștilor din Capitală să redescopere un spațiu cultural cu mare potențial din diverse domenii ale artelor vizuale.

Fiind printre puținele proiecte de acest gen, concursul „Sculptori pentru viitor”, a creat pentru elevii și studenții pasionați de arta sculpturală, din instituțiile de profil din București, un mediu competitiv în care talentul, munca și îndemânarea lor au fost premiate. Pentru majoritatea participanților concursul a reprezentat atât o provocare cât și o încurajare, fiind prima participare la un concurs de acest gen.

Concursului a avut 36 de participanți, împărțiți pe două categorii, și anume:

  • tineri din cadrul liceelor de specialitate arte plastice, clasele a-XI-a și a-XII-a ( Nicolae Tonitza și Dimitrie Paciurea)
  • studenți din cadrul universităților de profil din București. (Universitatea Naționale de Artă din București)

În cadrul evenimentului, “NOAPTEA ALBĂ A GALERIILOR” Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic a prezentat numerosului public prezent la Combinatul Fondului plastic și filmul documentar “Statui bucureștene în epoca regalității”, realizat cu ocazia aniversării celor 150 de ani de la intrarea Regelui Carol I, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen în România și de la întemeierea Dinastiei Regale, precum și aniversării celor 135 de ani de la proclamarea Regatului României.

Proiectul  „Sculptori pentru viitor”,  a făcut parte din cadrul evenimentului “NOAPTEA ALBĂ A GALERIILOR” organizat de  Asociația COMBINART/ 1+1=10 și Asociația Ephermair Art, desfășurându-se în Sala de Ceramică a Combinatului Fondului Plastic din Str. Băiculești nr. 29., sector 1, București.