Turul Monumentelor de For Public

Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic s-a alăturat evenimentului Experience Bucharest prin organizarea a două tururi culturale în care s-au promovat    monumentele de for public, tradiții, obiceiuri și nu în ultimul rând, valorile romanești.

Turul 1

Parcul Cișmigiu

Primăria Municipiului București

Casa Filipescu-Cesianu

Observatorul Astronomic
 

Turul 2

Parcul Herăstrău

Muzeul de Artă Populară "Dr. Nicolae Minovici

Arcul de Triumf

 

 

                   Primăria Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic s-a implicat anul acesta în organizarea și susținerea evenimentului Experience Bucharest, unul dintre cele mai mari proiecte de promovare turstică a capitalei României. Proiectul Experience Bucharest se află la cea de-a doua ediție, succesul primei ediții fiind un motiv în plus pentru a participa și promova acest proiect. Cea de-a doua ediție s-a desfășurat între 20-23 octombrie 2017 și a încercat să aducă în prim plan principalele atracții ale capitalei, îmbinând traseele culturale cu distracția, mancarea tradițională cu locuri cu un view inedit asupra orașului, plimbarea pe jos cu plimbarea cu mijloacele de transport, noul cu vechiul, istoria cu actualitatea. 

 

                  Primăria Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic a oferit ocazia celor 100 de invitați bloggeri, vloggeri, instagrameri, snapchatteri  să aleagă între trei trasee culturale, și anume:

“Noaptea albă a atelierelor de artă" – 

Atelier Florica Prevenda

Galeria Sector 1

Combinatul Fondului Plastic

  • ​Atelier Marian și Victoria Zidaru
  • Atelier Mircea Roman
  • Atelier Darie și Reka Dup
  • Atelier Titi Ceară
  • Atelier Vlad Aurel
  • Atelier Alexandru Siminic

Sandwich Gallery 

Galeria Annart

Atelier Ionel Stoicescu

Degustare de vinuri și mâncare la Tasting Room

                 Turul I – monumente amplasate în Parcul Cișmigiu, vizitarea clădirii Primăriei Municipiului București, Casa Filipescu-Cesianu, Observatorul Astronomic Admiral Vasile Urseanu, prânz la restaurantul 18 Lounge.
                 Turul II – plimbare cu vaporașul pe lacul Herăstrău, Muzeul de artă Populară Prof. Dr. Nicolae Minovici, vizită Arcul de Triumf,  monumente amplasate în Parcul Herăstrău, cină la restaurantul Pescăruș cu moment tradițional, dans și expoziție de costume naționale.

 

             Toate acestea au fost posibile grație implicării responsabile și susținute a Primăriei Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, Galeriei ANNART, Uniunii Artiștilor Plastici din România, Muzeului Municipiului București (Casa Filipescu Cesianu, Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici și Observatorul Astronomic Vasile Urseanu).

Mesele din cadrul tururilor noastre au fost asigurate de operatorii economici menționați, aducându-și astfel aportul pentru susținerea proiectului Experience Bucharest.

Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic mulțumește tuturor celor implicați în acest proiect pentru colaborare, efort și implicarea de care au dat dovadă.