Proiectul “CoolTOURal București”

Update 26.12.2016

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, în parteneriat cu Regia Autonomă de Transport București, vă invită să urmăriți un proiect cultural, prezentat publicului într-un mod inedit,  pe două garnituri de tramvai. Expoziția murală va putea fi văzută circulând prin București, pe traseul tramvaiului 1, începând cu data de 26.12.2016.

 

Întreg proiectul „CoolTOURal  București” urmărește pe de o parte încurajarea și atragerea locuitorilor Capitalei, dar și a turiștilor către utilizarea mijloacelor de transport în comun, lucru ce ar ajuta la fluidizarea traficului în București, iar, pe de altă parte, urmărește descurajarea vandalizării monumentelor de for public, a mijloacelor de transport în comun și diminuarea fenomenului ilegal de graffiti.

În marile capitale culturale europene, „graffiti” nu mai reprezintă doar vandalizarea spațiului public, ci este mijlocul prin care tinerii, artiștii și absolvenții facultăților de arte frumoase își exprimă creativitatea. Administrația Locală din aceste orașe s-a implicat în realizarea unor proiecte care integrează arta stradală în peisajul cultural al orașului (festivaluri, zone special amenajate pentru graffiti).

Proiectul „CoolTOURal  București” îmbină armonios originalul imagisticii sculpturale a Bucureștiului cu modernul, arta stradală, prin atragerea și implicarea tinerilor într-un proiect cultural prin care aceștia să își poată exprima viziunea asupra monumentelor de for public, a unei părți din istoria tramvaiului bucureștean și a principalelor obiective cultural-turistice din București.

 

 

Update 09.12.2016

Câștigătorii concursului ”CoolTOURal București” sunt echipele: TrustBe și V.I.C.T.O.R  cu notele finale 8.5, respectiv 8. Din comisia de jurizare au facut parte:

-        Dl. Mircea Mureșanu – Reprezentant AMPT

-        Dl. Liviu Vulpe – Reprezentant RATB

-        Lector Univ. Dr. Dl. Barb Marius Vasile

-        Lector Univ. Dr. Dl. Achițeni Ion Laurențiu

-        Lector Univ. Drd. Dl. Lazăr Ionel”

 

Update 05.12.2016:  Perioada de înscrieri și de votare pentru concursul ”CoolTOURal București” a fost prelungită până pe data de 07 Decembrie 2016.

 

Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, prin proiectul “CoolTOURal București”, propune să îmbine armonios originalul imagisticii sculpturale a Bucureștiului cu modernul, arta stradală, prin atragerea și implicarea tinerilor într-un proiect cultural prin care aceștia să își poată exprima viziunea asupra monumentelor de for public, a principalelor obiective cultural - turistice din București și a unei părți din istoria tramvaiului bucureștean.

 

Ne propunem să creem o poveste culturală a Capitalei și să o expunem pe două garnituri de tramvai. Daca ai viziune și poți prezenta printr-un desen graffiti monumente de for public din Bucuresti, clădiri din patrimoniul turistic al Capitalei, și o bucată din istoria tramvaiului bucureștean, te așteptăm să ne trimiți schițele tale în perioada 28.11-07.12.2016, pe adresa de email: concurs@ampt.ro.  

 

Propuneri  monumente:

 

1. Arcul de Triumf

2. Carol I

3. Lupoaica Romei

4. Monumentul Eroilor Aerului

5. Hercule doborând Centaurul

6. Mihai Eminescu (din fața Ateneului Român)

7. Omul – Timpul – Spațiu

8. Giganții

9. Monumentul Aripi

10. Monumentul Trupelor de Geniu

11. Alexandru Lahovari

12. Crucea Secolului

13. Mihai Viteazul

14. Caragialiana

15. Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

16. Palatul Parlamentului

17. Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

18. Palatul C.E.C.

19. Muzeul Național de Artă al României.

 

Te invităm să consulți regulamentul.