Participare la Târgul de Turism WTM – Londra

Primăria Municipiului Bucureşti a fost reprezentată la Târgul de Turism WTM care a avut loc la Londra în perioada 7-9 noiembrie 2016, cu stand de prezentare propriu, amenajat de către AMPT în incinta complexului expoziţional. În cadrul manifestării care a durat trei zile, eveniment de anvergură în industria turismului mondial la care au participat 182 de ţări, 5600 de expozanţi, fiind vizitat de către 50.000 de oficiali, specialişti în turism, jurnalişti, precum şi peste 100.000 de vizitatori veniţi din întreaga lume, târgul fiind dedicat exclusiv profesioniştilor din industrie.

Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic şi-a prezentat modulul de marketing turistic  “Discover Bucharest!”, campanie de promovare a Capitalei ca oraş al turismului cultural, prezentând în cadrul manifestării bogata ofertă cultural-artistică şi de divertisment a Municipiului Bucureşti.

În acest sens instituţia a organizat un seminar cultural la care au fost invitaţi să participe cei mai importanţi turoperatori europeni (Expedia, Booking.com, Trafalgar, Der Tour, TUI etc.), dar şi reprezentanţi ai României (dl. Dan Mihalache – ambasador, dna Anca Nedea – preşedinte ANT (devenit Ministerul Turismului în decembrie 2016), dl. Ilie Năstase – Ambasador al Turismului Românesc sau maestrul Nicolae Voiculeţ - Ambasador al Turismului Românesc) precum şi oficialităţi din România (Tarom, Blue-Air,  Federaţia Patronatelor din Turism, ANAT şi alte asociaţii din turism), dar şi oficiali din Republica Moldova – dl. Stanislav Rusu, Ministrul Turismului.

În baza strategiei de promovare şi comunicare a instituţiei adoptată în luna mai 2016,  la Târgul de Turism de la Londra, sloganul campaniei de promovare iniţiat de către AMPT a fost “Why Bucharest for a City Break ?”. Sloganul a fost susţinut cu material de promovare consistent, prezentând în albume, dvd-uri şi broşuri atracţiile turistice din registrul patrimoniului turistic bucureştean, cu documentarea şi traducerile în cât mai multe limbi de circulaţie internaţională.