JUMĂTATE DINTRE BUCURESTENI VOR MAI MULTE MONUMENTE ÎN CAPITALĂ

Jumătate dintre bucureșteni consideră că orașul are prea puține monumente, alți 9% spun că are prea multe, în timp ce 22% spun că sunt suficiente, potrivit unui sondaj realizat la cererea Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic București (AMPT).
Peste jumătate dintre locuitorii Capitalei spun totuși că monumentele nu reprezintă o problemă importantă pentru oraș și că acestea ar trebui realizate după rezolvarea celorlalte probleme ale orașului. Cu toate acestea, tot peste jumătate spun că monumentele ar atrage turiști, iar 35% susțin că operele de artă sunt scumpe, dar necesare.

În ansamblu 34% dintre bucureșteni sunt mulțumiți de situația monumentelor din Capitală. Există și un procent de 40% de nemulțumiți, oameni care consideră că mai este destul de muncă la acest capitol, în sensul ridicării de noi monumente, protejării, punerii în valoare și promovării celor deja existente.

Tratamente anti-grafitti aplicate pe monumentele din Capitală

Până la amplasarea de noi monumente, AMPT s-a apucat de curățarea celor existente. Mai multe monumente din parcurile Herăstrău, Tineretului sau Carol au fost curațate și tratate cu o soluție anti-grafitti.

Punerea în valoare a operelor de artă expuse în Capitală, AMPT intenționează să realizeze un studiu “de identificare a potențialelor amplasamente pentru lucrări de artă vizuală și for public”.

Sursa: B365.ro