A FOST INAUGURATA PIATETA REGELUI

Primaria Municipiului Bucuresti a inaugurat astazi, 25 octombrie, cu ocazia zilei de nastere a Majestatii Sale, Regele Mihai, Piateta Regelui, spatiu public-simbol al istoriei nationale, dedicat Majestatii Sale Regele Mihai.

La eveniment au fost prezenti, alaturi de Primarul General, Sorin Oprescu si Majestatea Sa Regele Mihai, Principesa Margareta, principele Radu si Printul Nicolae, academicianul Dinu C. Giurascu, comandantul si rectorul Universitatii Carol I, Teodor Frunzeti, precum si alte personalitati marcante ale vietii publice din Romania.

Dupa intonarea imnului national al Romaniei si a imnului Regal, Primarul General si M.S. Regele Mihai au dezvelit bustul de bronz al Majestatii Sale.

Edilul sef s-a declarat emotionat si mandru ca a inaugurat aceasta piateta chiar de ziua de nastere a Majestatii Sale :

«Bucurestiul, oras drag inimii mele, pe care am onoarea sa-l administrez prin vointa cetatenilor urbei, are, incepand de astazi, un nou spatiu public frumos, civilizat, care sa-i aduca bucurie in viata de zi cu zi.

Multumesc Consiliului General care a fost alaturi de mine in conceperea si aprobarea acestui proiect. Simbolul central al piatetei, efigia Majestatii Sale, innobileaza prin simbol istoric, dar si artistic, locul in care ne aflam.

Sire, imi face deosebita placere si onoare sa va urez: La Multi Ani, viata lunga si linistita in mijlocul oamenilor care va iubesc !

Sa dea Bunul Dumnezeu sa traim vremuri normale intr-o tara si o lume normala, sa ne bucuram impreuna de bucuriile vietii!”.

Piateta Regelui se afla pe bulevardul Kiseleff, la intersectia cu strada arh. Ion Mincu, in apropierea casei in care Majestatea Sa a copilarit, alaturi de mama sa, Regina Elena.