A FOST DEZVELITĂ STATUIA ÎMPĂRATULUI TRAIAN

Primarul General, Sorin Oprescu, a participat, duminică, la dezvelirea statuii împăratului Traian a sculptorului Vasile Gorduz, amplasată de municipalitate pe treptele exterioare ale Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR).

Realizarea statuii împaratului Traian s-a încheiat la iniţiativa Primăriei Capitalei şi la recomandarea academicianului Răzvan Theodorescu, iar amplasarea acesteia pe Calea Victoriei face parte dintr-o operaţiune amplă de amenajare a spaţiilor publice, din cadrul programului “Calea Victoriei-traseu cultural”, informează municipalitatea.

Primarul general a arătat că prezentarea simbolică a împăratului Traian, cu elementele artistice elocvente ale simbolurilor dacice, pe care maestrul Vasile Gorduz a realizat-o, este o împlinire a proiectului pe care l-a început în urmă cu doi ani, pornind de la Piaţa Roma. Edilul şef a adăugat că alte elemente de design urban şi monumental vor împodobi în următoarea perioadă zona Centrului istoric, atât de dragă bucureştenilor şi turiştilor, deopotrivă.

“Vreau să aduc mulţumirile mele speciale soţiei maestrului Gorduz, doamna Silvia Radu, maestrului Ioan Bolborea şi conducerii Muzeului Naţional de Istorie, pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect. M-am preocupat de la începutul acestui mandat de primar general de reabilitarea Centrului istoric al Bucureştiului şi creşterea atractivităţii, dar şi a potenţialului turistic al acestei zone”, a declarat Sorin Oprescu.