Expoziție de fotografie “Statui Bucureștene în epoca regalității”

Expoziția în “Statui Bucureștene în epoca regalității”a fost realizată de Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic în colaborare cu Academia Romană - Secția de Arte, Arhitectură și Audiovizual cu ocazia aniversării celor 150 de ani de la intrarea Regelui Carol I, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen în România și de la întemeierea Dinastiei Regale, precum și aniversării celor 135 de ani de la proclamarea Regatului României.
Vernisajul expoziției a avut loc în data de 13 iunie 2016, în Sala de expoziție „Teodor Pallady” a Bibliotecii Academiei Române. La vernisaj au participat aproximativ 50 de persoane – academicieni, sculptori, critici de artă, reprezentanți ai administrației publice locale și centrale, ș.a.m.d. Realizarea expoziției în “Statui Bucureștene în epoca regalității”a avut drept scop principal punerea în valoare a monumentelor de for public și promovarea Bucureștiului ca oraș al turismului cultural.
Expoziția a prezentat publicului larg imagini cu monumentele de for public ridicate în timpul domniei regelui Carol I, transpunând omul de astăzi în peisajul sculptural bucureștean al vremurilor trecute.
Publicul prezent a putut viziona pe toată durata vernisajului proiecția filmului documentar „Statui bucureștene în epoca regalității”, care prezintă, atât prin imagini cât și prin vocea domnului Acad. Răzvan Theodorescu, monumentele de for public care au rezistat timpului, operele dispărute, aspectele culturale din perioada regalității, organizarea administrativă a Bucureștiului, evenimente istorice etc.

Expoziția a putut fi vizitată zilnic în perioada 13-17 iunie, în incinta Sălii “Theodor Pallady“ a Bibliotecii Academiei Române, Calea Victoriei, nr. 125, în intervalul orar 10:00-16:00.