BASORELIEFURI ALE MARILOR ACTORI AI TEATRULUI DE COMEDIE

Consiliul Consultativ al Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic (AMPT), instituție subordonată municipalității, a aprobat miercuri amplasarea pe fațada Teatrului de Comedie a unor basoreliefuri reprezentându-i pe marii actorii ai instituției de cultură. “Vor fi reprezentați actorii care au jucat la Teatrul de Comedie: Toma Caragiu, Amza Pellea, Birlic, iar lista rămâne deschisă. Pentru acest proiect va trebui să regândim fațada teatrului”, a spus directorul Teatrului de

Comedie, George Mihăiță.

În plus, în fața teatrului va fi amplasată și o statuie înfățișându-l pe Gheorghe Dinică. Monumentul de public este deja gata și urmează a fi amplasat în fața instituției de cultură, în locul monumentului “Omul, Timpul, care va fi mutat pe strada Franceză.

În fața Circului Globus va fi plasat un monument dedicat Prințului Rainier al III-lea. La inaugurarea acestui monunument sunt așteptați și membri ai familiei regale.

Și Parcul Kiseleff va primi un nou monument. Membrii

Consiliului Consultativ al AMPT au aprobat amplasarea unei lucrări de artă plastică nonfigurativă în parc, în zona lacului.

Sursa: B365.ro