ARCUL DE TRIUMF VA FI REABILITAT

Primarul General, Sorin Oprescu, si Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, au semnat contractul de finantare prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru reabilitarea Arcului de Triumf. Investiţia în restaurarea Arcului de Triumf va fi de 31 de milioane de lei, dintre care 22 de milioane de lei vor fi fonduri nerambursabile.“Ma bucur ca, dupa trei ani si jumatate, reusim sa semnam contractul pentru reabilitarea Arcului de Triumf si sper ca in viitor procedurile de accesare a fondurilor europene sa fie simplificate. Ne dorim sa incepem lucrarile cat mai repede. Este vorba de lucrari de reabilitare si restaurare a unui simbol al Bucurestiului”, a declarat Primarul General, Sorin Oprescu.

La randul sau, ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a afirmat ca “Arcul de Triumf este un simbol al monumentelor istorice si am tinut sa semnam acest contract pentru ca e un proiect valoros care va conta enorm pentru Bucuresti”.

Prin proiectul de consolidare, restaurare si conservare a Arcului de Triumf, Primaria Capitalei urmareste integrarea permanenta a monumentului istoric in circuitul turistic, dar si valorificarea patrimoniului istoric al Bucureştiului.

Printre obiectivele proiectului se numara si sporirea numărului de turişti după introducerea in circuitul public turistic sau asigurarea cailor de acces (pietonale) către Arc, in interiorul zonei de protecţie a acestora, îmbunătăţind astfel accesul la monument.