”Rotonda Scriitorilor – Douăsprezece ore pentru cultură”

Zilele de toamnă au un farmec aparte în parcurile din Capitală.  Sentimentul puternic de nostalgie care te cuprinde atunci cand esti înconjurat de natura îmbracată în straie de culoare galben-brun-arămie, copiii care vin la joacă  plini de entuziasm după o zi de scoală, păsările care se pregătesc de călătorie, oamenii care se opresc să lectureze pe  băncuță ... toate acestea aievea le întâlnești traversând Parcul Cișmigiu în zilele de toamnă. 

În perioada 21-23 octombrie 2016, Primăria Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, a întregit acest tablou minunat din Parcul Cișmigiu, prin organizarea evenimentului cultural  ”Rotonda Scriitorilor – Douăsprezece ore pentru cultură”.

Evenimentul cultural a fost dedicat atât copiilor cât și iubitorilor de artă de toate vârstele, omagiind cei doisprezece scriitori și oameni de cultură români care formează ansamblul monumental Rotonda Scriitorilor. Pornind de la laitmotivul numărului doisprezece, evenimentul a durat douăsprezece ore, douăsprezece ore dedicate culturii.

 În fiecare dintre cele trei zile ale evenimentului am adus aproape de  publicul prezent diferite momente culturale, cu adresabilitate către toate vârstele. Pentru copiii, au fost puse în scenă trei piese de către Teatrul Ion Creangă; recitaluri din poeziile și operele literare ale scriitorilor reprezentați în Rotondă: dar și momente în care micuții aflați în public au fost invitați să recite o poezie, fiind premiați cu o carte din literatura română. În fiecare zi, evenimentul a început cu scurtă lecție de istorie prin difuzarea filmului “Statui bucureștene în epoca regalității” și s-a încheiat cu un moment de cunoaștere a Capitalei prin difuzarea filmului “Discover Bucharest”.