COMUNICAT DE PRESĂ

Arcul de Triumf din București va fi deschis publicului spre vizitare Joi 24 ianuarie a.c. între orele 10.00 – 18.00, cu ocazia “Zilei Unirii Principatelor Române”.

Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic își propune să marcheze Mica Unire prin amenajarea în interiorul emblematicului monument a unei expoziții consacrate celebrării evenimentului istoric ce a avut loc pe 24 Ianuarie 1859.

Expoziția conține o serie de tablouri care prezintă portrete ale legendarelor personalități ale istoriei noastre (Decebal, Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș, Carol I, Ferdinand, Mihai I), iar aticul monumentului Arcul de Triumf găzduiește planșele unei veritabile "lecții de istorie" în text și imagini, ce descriu Unirea de la 24 ianuarie pe înțelesul tuturor.

Arcul de Triumf din București a fost reabilitat din fonduri europene de către Primăria Municipiului București și în curând va intra în circuitul turistic cu program permanent de vizitare, cu plata biletului de intrare.

Pagina oficiala de facebook a Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic

Pagina oficiala de instagram a Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic

Addintional Documents Comunicat de presă