Ceremonia de inaugurare a monumentului de for public dedicat personalității Mareșalului Alexandru Averescu


COMUNICAT DE PRESĂ

Ceremonia de inaugurare a monumentului de for public dedicat personalității Mareșalului Alexandru Averescu

Pe data de 11 noiembrie 2018 - Ziua Veteranilor, ora 13:00, Primăria Capitalei prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic (AMPT), în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale (MAPN) și Fundația “Mareșal Alexandru Averescu” organizează ceremonia de inaugurare a monumentului de for public “Mareșal Alexandru Averescu”.

 

Ziua de 11 noiembrie marchează intrarea în vigoare, în anul 1918, a armistițiului dintre Antantă și Puterile Centrale, care încheia oficial Primul Război Mondial.
La 100 de ani de la acest moment istoric, în contextul Anului Centenar și în vederea îmbogățirii patrimoniului cultural al Capitalei, la intersecția Bulevardului Mărăști cu Strada Alexandru Constantinescu (în fața Mănăstirii Cașin, sector 1) va fi amplasat bustul dedicat comandantului Armatei Române în Primul Război Mondial.

Alexandru Averescu, unul dintre cei mai străluciți comandanți militari români din toate timpurile. Bustul este o lucrare a autorului Valentin Tănase și a fost donat Primăriei Capitalei de către Fundația “Mareșal Alexandru Averescu”.

Ceremonia de inaugurare va avea loc în prezența mai multor personalități – reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, dar și ai spațiului cultural românesc - academicieni, sculptori, istorici.

Echipa de comunicare a Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic

Pagina oficiala de facebook a Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic

Pagina oficiala de instagram a Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic


Addintional Documents Comunicat de presă