”Regal pentru Centenar” – 80 de ani de la inaugurarea Marii Fresce a Ateneului Român

COMUNICAT DE PRESĂ

”Regal pentru Centenar” – 80 de ani de la inaugurarea Marii Fresce a Ateneului Român

Cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la inaugurarea Marii Fresce a Ateneului Român, în plin an Centenar, Primăria Municipiului București (PMB), prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic (AMPT) și Patriarhia Română, organizează un eveniment cultural cuprinzător, astăzi, 21 mai 2018, ora 19:00.

Evenimentul ce va avea loc în renumita sală de concerte a Filarmonicii „George Enescu” va debuta cu un concert vocal-simfonic sub bagheta maestrului Iosif Prunner, susținut de Orchestra și Corul Filarmonicii „George Enescu”, în cadrul căruia vor fi interpretate piese din repertoriul național.

Regal pentru Centenar va continua cu lansarea filmului documentar intitulat „Marea frescă a Ateneului Român” și cu alocuțiuni suținute de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și de înalți reprezentanți ai spațiului cultural românesc.

Totodată, în foaierul Ateneului Român participanții vor avea ocazia de a urmări o expoziție fotografică dedicată monumentalei fresce, care descrie pictural, în 25 de scene, istoria poporului român (1938 - 2018).

Imagini și detalii suplimentare pot fi regăsite pe canalele de comunicare oficiale ale Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic:

Pagina oficiala de facebook a Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic

Pagina oficiala de instagram a Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic